Kære forældre – her har I nogle vigtige datoer og begivenheder på fritidshjemmet i perioden aug. – okt. 2018

Begivenheder:

• Fre. d. 31/8 kl. 14:30 – 15: Metamorfose-forestilling på Skolelandbruget

• Primo sept.: Andelsliga i fodbold starter

• Tirs. d. 4. – tors. d. 6. sept.: Kanoklubben

• Søn. d. 16/9: Arbejdssøndag

• Fre. d. 28/9: Fællesfødselsdag

• Ons. d. 10/10: Forældremøde

• Tors. d. 11/10: Bag for en sag

• Man. d. 15. – fre. d. 19. okt.: Efterårsferie

• Ons. d. 31/10: Halloween

Metamorfose-forestilling (historien om et æg – en musikalsk eventyrrejse) på Skolelandbruget fre. d. 31/8 kl. ca. 14:30 – 15. Vi henstiller til, at børnene ikke hentes i løbet af forestillingen. Hvordan føles det at være et æg? Hvad oplever en larve, og hvordan er det at få vinger? Det er eksempler på spændende spørgsmål, der bliver taget op undervejs og måske besvaret..!?

Andelsliga sept. 2018: Andelsliga er en fodboldturnering, hvor Farums 3. kl. (evt. suppleret med lidt yngre spillere) kæmper mod hinanden. Kampene afvikles i løbet af sept. måned, og Farum Park ligger kunstgræs til finalen op til efterårsferien. Deltagerne hører nærmere, når kampdatoerne kan meldes ud ?

Kanoklubben: Fra og med tirs. d. 4. til og med tors. d. 6. sept. flytter fritidshjemmet adressen til Kanoklubben, V.M. Amdrupvej 17 v. Skallepanden, hvor børnene også skal hentes. Det er vigtigt, at alle børn har cykler og hjelm med de nævnte dage, da vi henter dem, når de har fri fra skole, hvorefter vi kører i samlet trop til Kanoklubben. Vi glæder os til at flytte ”location” og bl.a. sejle i kano og lave bålmad – og måske bade v. Furesøbad. Onsdagssvømning i Farum svømmehal er aflyst d. 5/9.

Arbejdssøndag d. 16/9 kl. 9 – 15! Vi håber, at de fleste børn og forældre kan deltage i forskønnelsen af Solhøjgård. Der vil blive sat opslag op på fritidshjemmet med konkrete opgaver, man kan skrive sig på. Er det kun muligt at deltage om formiddagen el. eftermiddagen, er det helt ok. Vi sørger for frokost undervejs. Det plejer at være rigtig hyggeligt, og resultaterne af arbejdet kommer jo alle børnene til gode ?

Fællesfødselsdag: Fre. d. 28/9 holder vi fællesfødselsdag for de børn, der har haft fødselsdag i enten juli, august eller september måned. Vi fejrer dem med sang og lidt mundgodt ca. kl. 14:30 – 15.

Forældremøde ons. d. 10/10 kl. 19 – 21. Vi håber meget, at hver familie afsætter tid og mindst én forælder, da jeres deltagelse er af stor betydning. Traditionen tro vil der bl.a. være valg til Solhøjgårds bestyrelse. Skriv gerne datoen i kalenderen allerede nu; I modtage mere om aftenen med kurer i god tid inden mødet ?

Bag for en sag tors. d. 11/10: Vær med til at bakke op om ”Bag for en Sag”, hvor børn i hele Danmark bager og sælger bagværket til fordel for Børns Vilkårs arbejde. Ved at deltage indgår børnene i et vigtigt læringsprojekt, hvor de hjælper børn, der har det svært. Torsdag d. 11. okt. kan I købe kager og småkager på fritidshjemmet.

Efterårsferien ligger traditionen tro i uge 42, men fritidshjemmet har åben fra kl. 7 morgen for de familier, der måtte have behov for det.

Bøh! Ons. d. 31/10 holder vi Halloween på fritidshjemmet – efterhånden en slags ”fastelavn med dresscode” ? Info følger.

Kommende aktiviteter m.m.:

Moreek er i gang med et kreativt forløb, hvor børnene laver smykkestativer ud af ispinde og krukker ud af håndklæder; medbring gerne et håndklæde, der kan få nyt liv som krukke. Vi høster også flittigt grøntsager fra vores jordlod, og Moreek sørger sammen med børnene for at få afgrøderne i hus, så de kan bruges i vores måltider om eftermiddagen.

Hans Jørgen vil lave rollespilsramasjang om tirsdagen, rygende bålmad om onsdagen og seje våben m.m. i rollespilsværkstedet om fredagen.

John står for turene til svømmehallen om onsdagen evt. sammen med Eva el. Trine (husk at tilmelde om tirsdagen og have badetøj, håndklæde, cykel og hjelm med om onsdagen). Børnene kører direkte fra skolen, hvor John samler dem op, og vandhundene vil være retur på fritidshjemmet ca. kl. 17. John vil også være coach i fodbold i Andelsligaen og stå for diverse klatreaktiviteter.

Morten står for Speed Stacking i vores nyindrettede rum og håber på at kunne samle et hold af fingernemme kopstablere til DM i KU:BE på Frederiksberg d. 24. og 25. nov. For dem der hellere vil bruge fødderne, er Morten også coach i Andelsligaen – og mon ikke han også i ny og næ vil tilbyde træklatring – hvor der gøres brug af både hænder og fødder!

I øvrigt:

• Inden efterårsferien holder Moreek og Morten fritidshjem-hjem-samtaler for de 0. kl., der ønsker at benytte sig af tilbuddet. Samtalerne, der er uden børn, vil være af et kvarters varighed og omhandle den første tid på fritidshjemmet og i skolen. Nærmere besked følger.

• Eva, pædagogmedhjælper, morgenåbner og henter 0.kl. på skolen i uge 35, 36, 37 og 38 og har også timer om eftermiddagen i Trines fravær. Når Trine, ligeledes pædagogmedhjælper, kommer tilbage fra ferie, vil hun morgenåbne og formentlig have en dag i skolen på 2. årgang og desuden timer på fritidshjemmet om eftermiddagen skoleåret ud. Trine vil også hente 0. kl. på skolen.

• Husk endelig at skrive jer på arbejdsoptager på Solhøjgårds tavle, hvis I har mulighed for det – jeres bidrag er helt uundværligt ?

Bedste sensommerhilsener fra personalet på Solhøjgård