Koloni 2012

Nu er vi kommet hjem  fra koloni igen, med masser af oplevelser i bagagen.

Personalet siger tak for lån af jeres børn, det har været en fantastisk rar og dejlig oplevelse.

Jeg vil da lige ridse lidt op, hvad er det nu vi har lavet, da jeg ved der er en del børn der ikke lige sætter ord på det de oplever og lægger mærke til.

Fredag:  Alle børn kom susende fra skole, da vi jo skulle kører kl.13. Der var høj stemning i bussen, man kunne mærke at der var en rar og forventningsful stemning, og at man tiskede sammen med sine venner der sad på sæderne omkring en.

Selvom buschauføren var lidt vrissen over at der var spist kiks i bussen og at 2 sikkerhedsseler var bundet uløseligt sammen, var vi hurtige til i fællesskab at få tømt bussen for bagage, som blev sat på pladsen foran indgangen.

Inden vi gik på værelserne var vi på fælles rundtur for at se på lokaliteterne, og alle os voksne kunne fortælle hvad man måtte og hvad man ikke måtte, så var det ligesom overstået. Efter rundturen var der forældrekage til alle.

Så skulle værelserne erobres, og der skulle lægges sengetøj på og tanbørster og sovedyr skulle ha en lidt mere central plads end nede i en af sidelommerne. Efter at værelserne var indtaget og man havde drønet ind og ud af  andres værelser, kom der lidt efter lidt liv i underetagen og udenfor. Der blev spillet bold ude og inde, vipppet og gynget klatret på skrænter “kørt i traktor”og spillet kort. Selv Peter var ude at spille rundbold.

Der var ingen problemer med at finde børn der ville hjælpe med at dække bord og rydde af, samt til andre opgaver. Fredag aften fik vi lækker Thaigryde, med citron blade og hele molevitten af krydderier ris og kyllingbryst . Jeg ved ikke om børnene kunne li’ det, men alle gryder var støvsuget.

Fredag aften uden tegnefilm og fredagsslik, kunne godt ligne lidt af en gyser, men der gik ikke længe før der var arrangeret fælleslege i salen, samt lidt slik og chips og masser af forældrekage. Efter det gik der ikke lang tid, før børnene nulrede op på deres værelser og faldt til ro. Vi var rundt og natte på alle værelserne, og der var lidt hjemve at spore hist og her, men også masser af vilje til at komme over det, så alt i alt en stor oplevelse at se, de af jeres børn som havde det at kæmpe med, og som overvandt det sammen med deres kammerater -fantastisk oplevelse- Til gengæld startede lørdag meeeggeet meegeett tidligt da der var en del der synes at der skulle fægtes på gangene kl kvart over fem. til disse morgenfriske ungersvende bled der dømt stopbold nede i fællesalen indtil morgenmaden kl. 7, så efterhånden som børnene vågnede hoppede man ned af trappen til stop bold og andre fysiske aktiviteter. Kl. 7 var de fleste oppe og igang , så der blev spist igennem da morgenmaden endelig kom på bordene. 3.kl. smurte egne madpakker til deres tur til Frederikssund. det var rigtig dejligt med nogle hjemmestegte frikadeller til madpakkerne.

Vejret viste sig ikke fra sin mest smilende side lørdag formiddag, så 3.kl.turen ind til Frederikssund blev til en tur rundt i et stort indkøbscenter imens det regnede skomagerdrenge udenfor, og hvor de medbragte penge blev brugt på søde sager, inden turen gik tibage med bussen. De andre årgange havde leget inde og ude og spist frokost inden der omkring kl 14 blev det tørvejr med høj sol og ingen vind, så der endelig kom gang i lidt rollespil tur til stranden og snobrødsbagning. Der var også forældrekage til eftermidagsmad.

Tiden gik frem til aftesmaden der denne gang stod på  pasta med kødsovs, og denne gang var der kogt uanede mængder af pasta, så der dennegang var lidt at skrabe ud af gryden efter det sidste barn havde forladt spisesalen. Det var lørdag aften og tid til gallaforestilling af Lines danse”tøser” og danse”dengser”. De var utrolig  gode og der blev klappet og piftet og råbt på ekstranummer af pigerne og hvinet og skreget af drengene, især da de dansede ind mellem puplikum. Drengene udvidede lige forestillingen med lidt spring over borde og stole med indlagte kolbøtter, så der var ikke et øje tørt. Vi havde planlagt nogle fælleslege, men børnene var skeløjet af træthed så der blev dømt forældrekage med tre stykker slik til og så var der ro på værelserne. Jeg tror de fleste fik børstet tænder og skiftet tøj mindst en gang, men jeg er ikke sikker.

Søndag morgen var der dømt pakning og rengøring af kolonien efter morgenmaden, og i forhold til sidste år hvor vi blev færdige i sidste øjeblik, var alle klar med deres bagage udenfor indgangsdøren kvart over ti. så det var nogle lange minutter inden bussen kom kl. 12.

Jeg havde fået at vide at der bussen var mindst en time om at komme til Farum, men da vi nåede Lynge kunne jeg godt se på uret at vi var foran, så jeg fik sendt nogle sms’er til forældre, , som lige pludselig fik travlt.

Det var den koloni, og vi håber at der også er råd til en næste år.

Skriv en kommentar