Nyhedsbrev aug. – okt. 2019

Kære forældre!

Her har I nogle vigtige datoer og begivenheder i perioden aug. – okt. 2019:

• Tirs. d. 27. – tors. d. 29. aug.: Fritidshjemmet i Kanoklubben

• Primo sept.: Andelsliga i fodbold starter

• Søn. d. 15/9: Arbejdssøndag

• Fre. d. 27/9: Fællesfødselsdag

• Ons. d. 9/10: Forældremøde

• Tors. d. 11/10: Bag for en sag

• Man. d. 14. – fre. d. 18. okt.: Efterårsferie

Kanoklubben: Fra og med tirs. d. 27. til og med tors. d. 29. aug. flytter fritidshjemmet adressen til Kanoklubben, V.M. Amdrupvej 17 v. Skallepanden, hvor børnene også skal hentes. Det er vigtigt, at alle børn har cykler og hjelm med de nævnte dage, da vi henter dem, når de har fri fra skole, hvorefter vi kører i samlet trop til Kanoklubben. Vi glæder os til at flytte ”location” og bl.a. sejle i kano og lave bålmad. Vi anmoder om, at børnene først hentes fra kl. 16. Er der en eller to forældre, der har mulighed for at deltage om eftermiddagen, må I meget gerne give besked til Morten. Onsdagssvømning i Farum svømmehal er aflyst d. 28/8.

Andelsliga sept. 2019: Andelsliga er en fodboldturnering, hvor Farums 3. kl. (evt. suppleret med lidt yngre spillere) kæmper mod hinanden. Kampene afvikles i løbet af sept. måned, og Farum Park ligger kunstgræs til finalen op til efterårsferien. Deltagerne hører nærmere, når kampdatoerne kan meldes ud.

Arbejdssøndag d. 15/9 kl. 9 – 15! Vi håber, at de fleste børn og forældre kan deltage i forskønnelsen af Solhøjgård. Der vil blive sat opslag op på fritidshjemmet med konkrete opgaver, man kan skrive sig på. Er det kun muligt at deltage om formiddagen el. eftermiddagen, er det helt ok. Vi sørger for frokost undervejs. Det plejer at være rigtig hyggeligt, og resultaterne af arbejdet kommer jo alle børnene til gode.

Fællesfødselsdag: Fre. d. 27/9 holder vi fællesfødselsdag for de børn, der har haft fødselsdag i enten juli, august eller september måned. Vi fejrer dem med sang og lidt mundgodt ca. kl. 14 – 14:30.

Forældremøde ons. d. 9/10 kl. 19 – 21. Vi håber meget, at hver familie afsætter tid og mindst én forælder, da jeres deltagelse er af stor betydning. Traditionen tro vil der bl.a. være valg til Solhøjgårds bestyrelse. Skriv gerne datoen i kalenderen allerede nu; I modtager mere om aftenen med kurer i god tid inden mødet.

Bag for en sag tors. d. 10/10: Vær med til at bakke op om ”Bag for en Sag”, hvor børn i hele Danmark bager og sælger bagværket til fordel for Børns Vilkårs arbejde. Ved at deltage indgår børnene i et vigtigt læringsprojekt, hvor de hjælper børn, der har det svært. Torsdag d. 10. okt. kan I købe kager og småkager på fritidshjemmet – også med MobilePay in absentia ?

Efterårsferien ligger traditionen tro i uge 42, men fritidshjemmet har åben fra kl. 7 morgen for de familier, der måtte have behov for det.

Kommende aktiviteter m.m.:

Moreek er i gang med et kreativt forløb, hvor børnene laver collager med fuglemotiver til den kommende udstilling på biblioteket. Vi skal også til at høste grøntsagerne fra vores jordlod, og Moreek sørger sammen med børnene for at få afgrøderne i hus, så de kan bruges i vores måltider om eftermiddagen.

Hans Jørgen vil lave rollespil om mandagen, rollespilsværksted om tirsdagen og bålmad om onsdagen (sidstnævnte sammen med 3. kl.’erne i det omfang, det kan lade sig gøre).

John står for turene til svømmehallen om onsdagen. Han starter op ons. d. 4. sept. Husk at tilmelde om tirsdagen og have badetøj, håndklæde, cykel og hjelm med om onsdagen. Vandhundene vil være retur på fritidshjemmet ca. kl. 17. John vil også være fodboldtræner i Andelsligaen og stå for diverse klatreaktiviteter.

Morten står for Speed Stacking og vil bl.a. lave målrettet træning med de børn, der har lyst til at deltage i DM lør. d. 23. og søn. d. 24. nov. For dem der hellere vil bruge fødderne, er Morten også træner i Andelsligaen – og mon ikke han også i ny og næ vil tilbyde træklatring.

I øvrigt:

• Inden efterårsferien holder Moreek og Morten fritidshjem-hjem-samtaler for de 0. kl., der ønsker at benytte sig af tilbuddet. Samtalerne, der er uden børn, vil være af et kvarters varighed og omhandle den første tid på fritidshjemmet og i skolen. Nærmere besked følger.

• Fritidshjemmet henter 0. klasserne hver dag på skolen, og hvis vi ikke hører andet, går vi ud fra, at de børn, der har cykler med, selvfølgelig også må benytte dem. Er der 0. kl.’er om morgenen, følger vi også dem til skolen.

• Vi oplever mere og mere ”tung trafik” på grusstien op til Skolelandbruget og vil henstille forældre og bedsteforældre etc. til at parkere v. Ellegården.

• Hvis jeres barn fast går til en fritidsaktivitet, må I meget gerne meddele os det på fritidshjemmet, så vi kan få det noteret.

• Majbørn/førskolebørn 2020: Hvis I har mindre søskende, der skal starte på Solhøjgård til næste år, og I ikke allerede har givet besked, bedes i venligst sige det til Morten senest fre. d. 20. sept.

• Vores sms-tjeneste opfordrer vi jer fortsat til at benytte, hvis I f.eks. skal melde fravær eller har beskeder til os vedrørende afhentning m.m. Vores mobilnummer er det samme: 60 52 10 98.

• Solhøjgårds leder, Morten, vil i dette skoleår have kontortid fra kl. 10 – 13 alle ugens dage undtagen tirsdag. Så har I brug for at ringe til ham, må det meget gerne foregå i det nævnte tidsrum, så det ikke går ud over børnetiden om eftermiddagen.

• Husk endelig at skrive jer på arbejdsopgaver på Solhøjgårds tavle – jeres bidrag har kæmpe betydning for fritidshjemmet.

Bedste sensommerhilsener

Personalet på Solhøjgård