Solhøjgårds nyhedsbrev jan. – jun. 2017

Datoer:
• Ons. d. 1/2: Betaling for madordning via forældreopkrævningen
• Tirs. d. 7/2 – tors. d. 9/2: Kanoklubben
• Vinterferie: Uge 7
• Fre. d. 31/3: Fællesfødselsdag
• Fre. d. 21/4 – søn. d. 23/4: Koloni
• Man. d. 1/5: Velkommen til majbørnene
• Søn. d. 7/5: Arbejdssøndag
• Ons. d. 17/5: Blomsterdag
• Fre. d. 16/6: Sommerfest (Solhøjgårds fødselsdag)
• Tors. d. 22/6: Fællesfødselsdag
• Tirs. d. 27/6: Daglejr starter

Madordning for feb., marts og april: Vigtig info: Den kvartalsvise betaling på i alt 150 kr. skal ikke længere ske via Mobilepay el. direkte til fritidshjemmets netbank-konto, da vores administration (LDD) vil stå for opkrævningen ifm. forældreopkrævningen.

I Kanoklubben fra og med tirs. d. 7/2 til og med tors. d. 9/2: Igen i år flytter fritidshjemmet til Kanoklubben i Farum, V.M. Amdrupvej 17. Vi eskorterer børnene fra skolen og tilbyder bl.a. indiansk svedhytte og vinterbadning samt bålmad.

Vinterferie man. d. 13/2 – fre. 17/2: I løbet af jan. laver vi opslag på fritidshjemmet, hvor I kan skrive, om jeres børn kommer i vinterferien. Da vi indimellem laver aktiviteter udenfor matriklen, skal børnene senest afleveres kl. 10.

Fællesfødselsdag: Fre. d. 31/3 holder vi fællesfødselsdag for de børn, der har haft fødselsdag i jan., feb. og marts måned. Vi fejrer dem med sang og lidt mundgodt ca. kl. 14:30 – 15.

Kulhusekoloni! Sæt venligst kryds i kalenderen fre. d. 21. til søn. d. 23. april, hvor Solhøjgård igen tager på koloni i de dejlige og velkendte omgivelser ved Kulhuse havn. Forældre, der kan afsætte en dag eller weekenden som Solhøjgård-hjælpere på kolonien, må meget gerne give besked til personalet på Solhøjgård ? Nærmere besked følger…

Majbørn: 1. maj glæder vi os til at tage imod næste generation af Solhøjgårdbørn og deres forældre. Vores 2. kl. vil få tildelt mentor-opgaver, så børnene forhåbentlig kan få den bedst mulige start på deres ”fritidshjems-karriere” 

Arbejdssøndag 7. maj kl. 9 – 15! Vi håber, at alle børn og forældre kan deltage i forskønnelsen af vores alle sammens fritidshjem. Der vil være opgaver til enhver – store og små – og det foregår som altid i en hyggelig atmosfære. Resultaterne af arbejdssøndagen kan vi jo alle nyde godt af i tiden efter…

Blomsterdag! Ons. d. 17. maj kl. 15 – 16:30 inviterer vi bedsteforældre el. andre familiemedlemmer (1 – 2 stk. pr. familie) til en hyggelig eftermiddag i Solhøjgårds have. ”Adgangsbilletten” er en blomst, som plantes i fællesskab. Herefter byder vi på kaffe og te og et stykke hjemmebagt kage.

Sommerfest! Fre. d. 16/6 kl. 17:30 fejrer vi Solhøjgårds 49-års-fødselsdag med optændte grill, sjove boder og måske også et underholdende indslag. Invitation deles ud, når tiden nærmer sig, men sæt allerede et stort kryds i kalenderen nu 😉

Fællesfødselsdag: Tors. d. 22/6 holder vi fællesfødselsdag for de børn, der har haft fødselsdag eller holder fødselsdag i andet kvartal af 2017 – dvs. april., maj og juni måned. Vi fejrer dem med sang og lidt mundgodt ca. kl. 14:30 – 15.

Daglejr: Fra og med tirs. d. 27/6 til og med tors. d. 6/7 tager Solhøjgård sammen med de øvrige fritidshjem i Farum på daglejr på Storebjerg. På daglejren har Solhøjgård egen teltbase, hvor jeres barn krydses ind. Der vil hele tiden være en medarbejder fra vores fritidshjem på basen.

Kommende aktiviteter på fritidshjemmet:

Ons. d. 18/1 får vi besøg af Tea, der har erfaring med at lære børn at blive endnu bedre til at tegne. Hendes ”tegne-workshop” vil holde åben fra kl. 14 – 16.

I den kommende tid vil Hans Jørgen diske op med bålmad om onsdagen og ellers være aktiv med børnene i rollespilsværkstedet.

John og hans tro svømmedisciple fortsætter henover vinteren med at tage i Farum Svømmehal om onsdagen, og om torsdagen vil han lave eftermiddagsmad med 3. klasserne.

Moreek giver mulighed for at lave tasker, der flettes af garn, i værkstedet, og om torsdagen, hvor Sarah også er der, holder hårsalonen åben. Til foråret er Moreek igen tovholder på Solhøjgårds eget Haver til maver-projekt; i år planlægger vi at drage endnu mere nytte af vores jordlod ifm. eftermiddagsmaden.

Om tirsdagen vil Morten samle et hold og lave aktiviteter i Arenaen sammen med ffo’en i tidsrummet 14:30 – 15:45. Når vi når til marts og april planlægger han at besøge Furesøgård med 3. klasserne om onsdagen.

I øvrigt:

Juletræssalget gik super godt – 1000 tak til alle børn og forældre, der har været med til at sælge træer og/eller har købt deres træ på Solhøjgård. Vi fik solgt alle træerne pånær to rødgran, som gederne på Skolelandbruget fik lov til at hygge sig med. Overskuddet, som vi som sagt vil bruge på et udekøkken, blev på 3.000 kr.

Mange tak til Patrick og familie for kopipapir, kakao og kaffe til Solhøjgård 🙂

Skriv et svar