Solhøjgårds nyhedsbrev aug. – nov. 2016

Datoer:

  • Man. d. 1/8: Madordning: kvartalet aug. – okt. 
  • Man. d. 8/8: Morgenåbning på Solhøjgård
  • Søn. d. 21/8: Skolelandbrugets høstmarked 
  • Tirs. d. 23. til og med tors. d. 25. aug.: Kanoklubben 
  • Ons. d. 31/8: Mooncarløb / Cheerleading 
  • Søn. d. 11/9: Arbejdssøndag 
  • Fre. d. 30/9: Fælles fødselsdag 
  • Man. d. 17. til og med fre. d. 21. okt.: Efterårsferie 
  • Man. d. 7/11: Forældremøde

Madordning: 1/8 ellers snarest herefter betales næste kvartal (150 kr. i alt) af vores madordning for aug., sept. og okt. måned. Beløbet kan betales via MobilePay, tlf.: 60 52 10 98 eller til fritidshjemmets konto i Danske Bank, reg.nr. 1551, kontonr. 0010512344. Husk at skrive barnets navn i meddelelsesfeltet.

Morgenåbning: Lotte er startet som morgenåbner på Solhøjgård – velkommen – og giver hver morgen fra kl. 7 – 7:45 mulighed for at aflevere sit barn på Solhøjgård, inden hun følger bh.kl.’erne til skole. Bh.kl.’erne hentes hver dag efter skoletid på skolen af en medarbejder fra Solhøjgård.

Skolelandbrugets høstmarked afholdes søn. d. 21/8 kl. 10 – 14 og er for alle interesserede. Det kan varmt anbefales – der bliver solgt alle mulige lækre ting, og fritidshjemmet har også en stand, hvor vi laver popcorn over bål og sender børnene på ”Pokémon-jagt!”

Kanoklubben: Fra og med tirs. d. 23. til og med tors. d. 25. aug. flytter fritidshjemmet til Kanoklubben, V.M: Amdrupvej 17 v. Skallepanden. Det er vigtigt, at alle børn har cykler med de nævnte dage, da vi henter dem direkte fra skole og kører i samlet trop. De nævnte dage skal børnene hentes i Kanoklubben, mens vi har morgenåbning, som vi plejer, på Solhøjgård. Vi glæder os til at sejle i kanoerne – måske til Furesøbad; så det er en god idé at have badetøj og håndklæde med. Eftermiddagsmaden tilbereder vi over bål… Husk praktisk tøj alle dagene!

Mooncarløb / Cheerleading: Ons. d. 31/8 stiller Solhøjgårds børn med ”benzin i blodet” igen op til det traditionelle mooncarløb på parkeringspladsen bag Farum Svømmehal. Derudover er der også udsigt til, at vi kan mønstre et cheerleaderhold, der kan underholde i pauserne. Alle børn skal huske cykler den pågældende dag, så vi sammen kan køre til mooncarløbet, hvor børnene skal hentes.

Arbejdssøndag: Søn. d. 11/9 kl. 9 – 15 håber vi, at alle børn og forældre kan deltage i forskønnelsen af fritidshjemmet. I løbet af august måned sætter vi opslag op på tavlen på Solhøjgård med konkrete opgaver, man kan skrive sig på. Er det kun muligt at deltage om formiddagen el. eftermiddagen, er det helt ok. Vi sørger for frokost undervejs 🙂

Fælles fødselsdag: Fre. d. 30/9 holder vi fælles fødselsdag for de børn, der har haft fødselsdag i enten juli, august el. september måned. Vi fejrer dem med sang og lidt mundgodt ca. kl. 14:30 – 15.

Efterårsferie: Holdes som altid i uge 42 – dvs. fra og med  man. d. 17. til og med fre. d. 21. oktober. Fritidshjemmet har dog åben for de børnefamilier, der ikke holder ferie, og tirs. d. 18/10 deltager vi i ridderturneringen med de andre fritidshjem, og tors. d. 20/10 er ”dragedag”.

Forældremøde: Sæt venligst kryds i kalenderen man. d. 7/11 kl. 19 – 21, hvor vi holder forældremøde på Solhøjgård med valg til bestyrelsen og cafébordssnak om et relevant og aktuelt emne for vores fritidshjem.

 

Kommende aktiviteter på fritidshjemmet:

Moreek vil i den kommende tid forud for mooncarløbet coache Solhøjgårds børn til at sætte nogle hurtige omgangstider, der utvivlsomt vil gøre Kevin Magnussen misundelig. Cheerleader-holdet vil hun også gøre kampklar. Solhøjgårds jordlod på Stengården er hun ligeledes tovholder på. Børnehaveklasserne vil have glæde af Moreek på Stavnsholtskolen om torsdagen og fredagen.


John fortsætter turene til svømmehallen om onsdagen, såfremt deltagertallet er min. fem (husk at tilmelde om tirsdagen og have badetøj, håndklæde og cykel med om onsdagen). Desuden vil han lave bevægelsesrelaterede aktiviteter i og omkring laden, og mon ikke han også kan overtales til lidt træklatring og balancebane i haven? 1. A vil have glæde af John på Stavnsholtskolen om fredagen, hvor han bl.a. er ”headhuntet” til idræt.

Hans Jørgen er stadigvæk Mr. Rollespil og Hr. bålmad. En nyskabelse er ”kvik-rollespil”, som er en form for ”sit down” med sværd – og børnene har allerede taget det til sig med stor begejstring. Én gang om ugen vil Hans Jørgen diske op med bålmad.

Mads, vores praktikant, har fået forlænget sin praktik, så den løber til ultimo oktober – det er vi alle sammen rigtig glade for 🙂  Mads vil bl.a. hente bh.kl.’erne på skolen om eftermiddagen og har også fået en fast dag som ”flyver”.

Morten vil fortsat lave motionsrelaterede aktiviteter som klatring, Speed Stacks, fodbold og kongespil og har bl.a. timer på Stavnsholtskolen på 1. årgang om torsdagen.


I øvrigt:

Solhøjgårds jordlod: Solhøjgårds personale har – med opbakning fra bestyrelsen – besluttet, at alle børn på skift skal være med til at så, lue og høste på vores jordlod bag Furesøgård. I praksis bliver det sådan, at vi tager ca. to børn med fra hver årgang, når vi drager af sted.

Telefoni: Det er fortsat sådan, at 2. og 3. kl. kan låne vores telefon og lave legeaftaler efter kl. 15 hver dag. Som forælder er det vigtigt at lave klare aftaler med sit barn, om det er ok at blive kontaktet om eftermiddagen – ofte midt i arbejdstiden.

Skriv et svar