Høstmarked på Skolelandbruget – Furesø Avis

Høstmarked på Skolelandbruget - Furesø Avis

Traditionen tro tiltrækker høstmarkedet på Skolelandbruget mange af Furesøs borgere i alle aldre. Foto: Maj-Brit Petersen

Der er traditionen tro lagt op til ægte markedsstemning, når Skolelandbruget inviterer til høstmarked Af Maj-Brit Petersen, grøn guide

“Man kan få alt, lige fra økologiske grøntsager fra den lokale økologiske gård Stengården, Kais søde honning, bær fra Rokkedyssegård og produkter fra naturplejekøer hos Dalsbakkegård, når der kaldes til høstmarked på Skolelandbruget i Stavnsholt”. Sådan lyder det fra Maj-Brit Petersen, der er grøn guide i Furesø Kommune.

Hun fortæller endvidere, at man i år ved høstmarkedet også får mulighed for at købe varme uldsokker fra Birkemose Uld, komposterbare poser hos Miljøposen, naturcremer hos Anne-Grete og filtede sko af Tina samt meget, meget mere.

“Og hvis man har besvær med at bære det hele, kan man købe en smuk hjemmeflettet pilekurv hos Nina til at bære det hele hjem i”, tilføjer hun.

Som noget nyt i år kommer Jens Juhl og Sølva Falgren fra “Slottet i Smørmosen”, der sælger økologiske stauder og planter, og de har også egne bøger om økologisk havebrug og økohøns til salg i deres bod.

Underholdning for store og små

Tag endelig både børn og bedsteforældre med til høstmarkedet, for der vil være rig mulighed for underholdning for alle. Dørene til staldene på Skolelandbruget vil være åbne, så man kan kigge indenfor og aflægge dyrene et besøg – og uden for i foldene, kan man beundre de mange får, geder, høns og muligvis de helt nye smågrise

Naturparkens Venner vil, som tidligere år, sørge for, at der bliver mulighed for at bage pandekager over bål og som sidste år byder Fritidshjemmet Solhøjgård til leg og sjove børneaktivieter.

Hos Skolelandbruget og Den Grønne Guide kan du prøve kræfter med at rulle dine egne bivokslys eller deltage i miljøquizzen og måske være heldig at vinde en “Høstmarkedpræmie”. Og endelig men ikke mindst kommer Værløse Folkemusikanter og spiller op – om ikke til dans, så til hygge og glæde og er således med til at understøtte den ægte markedsstemning.

Uden mad og drikke

Når nu kreativiteten er udfordret og indkøbskurven fyldt, vil det være muligt at smage på lækkert grillet kød fra naturpleje-kvæg fra Dalsbakkegård eller få stillet sulten i Artistkok’s madbod.

Har du spørgsmål om miljø og natur, vil både Danmarks Naturfredningsforening, De Invasive, Furesø Græsserlaug, Furesø Agenda 21 Forening og Den Grønne Guide være til stede og behjælpelige med information og gode råd.

Høstmarkedet er i år blevet til gennem et frugtbart samarbejde mellem Skolelandbruget i Farum, Furesø Agenda 21 Forening, Den Grønne Guide og alle de deltagende producenter.

Høstmarkedet finder sted næste søndag 19. august kl.10-14. Skolelandbruget holder til på Stavnsholtvej 171, Farum.

via Høstmarked på Skolelandbruget – Furesø Avis.

Skriv et svar